8.-10.03.2023 - Koolipäevad


Kolmapäeval oli meil esimest korda "Upholstery" tund M. Murgaziga. Kuna kumbki meist ei ole õppinud traditsioonilist polsterdamist, siis otsis õpetaja meile õppimiseks sobivad toolid. Tegemist oli näidistoorikutega, mille peal harjutatakse kõiki polsterdamise etappe. Sissejuhatuseks pidime toolid päris puhtaks tegema. 



Järgmisel päeval alustasime sadulavööde paigaldamisega. Õpetaja küsis kas soovime seda teha klambritega või naeltega, aga meie raskusi ei karda, tulime ju siia õppima ja valisime naeltega kinnitamise. Meiega samal ajal olid klassiruumis umbes kümme õpilast, kes igaüks tegeles oma projektiga, kes tegi jooniseid, kes saagis porolooni. Jooniseid teevad õpilased nii käsitsi kui ka arvutis Autocadis. Kõik nokitsevad vaikselt tööd teha, õpetaja on kõigi jaoks kogu aeg olemas ja märkab kohe, kui abi vajad. 
Kui sadulavööd olid paigas, pidime paigutama vedrud ja need ära märkima ning seejärel põhjale kinnitama. Siiani oli kõik päris lihtne.



Aga siis jõudis järg vedrude sidumiseni. Nööride kinnitamiseks raamile pidi tegema "Mickey Mouse" kõrvad, nii lihtne ju! Kuni me seda ise tegema hakkasime ja korduvalt pidime uuesti lahti võtma. Nii ka muude sõlmede ja ühendustega. Küll filmisime ja tegime pilte õpetaja sõrmest ja sõlmest, suurendasime ja vähendasime seda pilti, aga ikka ei saanud pihta. Aga päeva lõpuks lõhkiste sõrmede ja valutavate kätega see ikkagi tehtud sai. 



Ja kätte jõudiski reede!
Reede on koolis lühem päev. Meil oli sel päeval "Chair making" M. Lombardiga. Õpilased valmistasid Kangaroo tugitooli, prantslaste disainiklassikat. Meid viis õpetaja tutvuma spooni ja vineeri liimimise erinevate tehnikatega. Spooniga kaetud kumerad vormid, mida ei saa pitskruvidega fikseerida, pannakse suurde kilekotti, mis tõmmatakse vaakumisse ja hoitakse seal 3 tundi. 

 

Meile andis õpetaja ülesandeks valmistada "Noed de menuisier" ehk kuuest omavahel ühendatud klotsist sõlme. Alustasime plangu valimisest ja seejärel läksime erinete saagidega detaile välja saagima. Kõhedaks tegi, kui õpetaja avastas, et suurel saelindil oli paaris kohas mõra sees. Vibutas näppu ja ütles kui saelint niimoodi "tantsib", siis on jama ja see on väga ohtlik. Kohe oli ka kari mehi kohal. Õnneks sai kõik korda, lõikasime detailid välja ja hakkasime neile siis sae ja peitliga vajalikku vormi andma.



Ja saigi esimene koolinädal läbi. Nüüd puhkama ja mängima!





















Kommentaarid

Populaarsed postitused