7.03.2023 - Esimene koolipäev

 


Kell helises 6.30. Piret oli 6.45. boulangerie uksest sees ja haaras soojad croissandid hommikukohvi kõrvale. Asusime kooli poole teele.

Kooli jõudes selgus, et esialgses tunniplaanis olid muudatused, kuna Prantsusmaal toimus streik pensioniea tõstmise vastu. Monsieur Luc Batifoulier tutvustas meile õpetajaid ja kooli ja ilmus päeva jooksul välja nagu haldjas just siis, kui eksinud või nõutud olime. Üleüldse märkasime päeva jooksul üksteisest hoolimist ja abistamist, koostööd, samas austust ja soojust õpetajate ja õpilaste vahel. 

Kool on väga hästi varustatud erinevate seadmetega, töötoad on avarad ja valgusküllased. 

                
Esimese poole päevast olime koos grupiga, kes pidi disainima mugava tumba. Osa protsessist oli jooniste tegemine ja ka nende järgi toote valmistamine. Põnev oli näha materjale, millest tumbasid valmistati ja saime proovida ka uudseid töövahendeid. 



Tore oli kohtuda õpilasega, kes oli just hiljuti Eestist tagasi jõudnud, kus ta viis nädalat HKHK-s õppis, reisides samas nädalavahetustel Tallinna, Tartu, Pärnu, Narva ja isegi Vormsile. Kui esimese hooga tundsime talle pisut kaasa, et sellisel kehval ajal nagu aasta algus Eestisse sattus, siis nähes tema imearmsat joonistusi täis märkmikku iga linna kohta, kuhu olid kleebitud nii kommipaberid kui ka roheline transpordikaart, valdas meid heldimus ja uhkus.


Peale väga maitsvat lõunat ja väikest jalutuskäiku saime endale valged kitlid selga ja läksime koos noortega Wood Carving tundi, kus M.Gardeil andis kätte puidust klotsid, millest pidime välja voolima akantuse lehe. 

        
                           

Soovitus:
  •  Turvajalanõud! Keegi ei ole koolis tossude ega tennistega, turvalisus enne kõike.
  •  Võta kaasa oma pliiatsid, joonlaud, kustukumm. 
  • Kohvimasinad on padjakestega, mis võiksid endal kaasas olla.

  

Kommentaarid

Postita kommentaar

Populaarsed postitused