10.-12.03.2023 - Avastame kodukanti

 

Reedel jõudis meile külla Piia, PM-21, ja kohe võtsime suuna Carcassone poole. Carcassone kindlus on üks võimsamaid keskkaegse kindluslinna komplekse, mis kuulub UNESCO maailmapärandisse ja millest on tehtud isegi samanimeline lauamäng. Linnamüüri sees on poed ja kohvikud ja väikesed hotellid.



Laupäeva hommikul alustasime Reveli turul. Reveli turg on üks Prantsusmaa 50-st suurimast turust, mis on väga oluline ühe väikese linnakese jaoks. Varavalges algas korvide ja kärudega sebimine turuplatsi poole. Lettidel oli toidukraami juurikatest juustuni. Üheks meie sooviks oli turult osta kurikuulsat foie gras'd. Foie gras julm valmistamine on tekitanud palju vastakaid arvamusi, kuid kuna see delikatess on siit piirkonnast pärit, siis tuli ikkagi ära proovida. Ja seda me tegime!
  

Siis võtsime suuna Cordes-sur-Cieli. Selles kummituslikus linnas filmiti "Kaunitar ja Koletis". Omal ajal mahajäetud linnakesse mäe otsas on tänaseks toodud uuesti elu paljude toredate ateljeede, kohvikute ja töötubadega. Kuid kuna ilm oli vihmane ja hall, siis mõjus linnake eriti ehedalt. Müstilised vaated ja järsud munakiviteed. 

  


Teel Albisse peatusime ühes toredas väikeses teemajas. Sõbralik ja jutukas perenaine oli väga elevil , 9 aasta jooksul olime me esimesed eestlased tema poekeses. Uuris elu-olu kohta Eestis ja oli vaimustunud, kui pilte Tallinnast nägi. Isegi selles poekeses lõi mõnel professionaalne huvi välja :)




Albis käisime imeilusas katedraalis. Olime kõik lummatud. 
Sõnadest ei piisa, seda peab ise nägema.

       


Pühapäeval oli ilm väga ilus, vihma ei sadanud enam ja päike paistis, oli mõnusalt soe.
Sõitsime Toulouse, imetledes teel sinna  kauneid vaateid põldudest ja viinamarjaväljadest.
Toulouse'i turg oli täiesti omaette kogemus, kogu melu ja elu, inimesed nautimas head sööki ja jooki, pühapäeva ja sõpru. Toulouse'i hüüdnimi "La Ville Rose" on tõesti tabav, kuna enamus hooneid on ehitatud punasest tellisest ja ka uute hoonete puhul hoitakse linnas sama stiili. Toulouse on suuruselt neljas linn Prantsusmaal, elanikearvuga 1,2 miljonit, kuigi suurlinna tunnet seal otseselt ei teki. Nooruslik ja sõbralik, kindlasti tahaks sinna veel tagasi minna.

 

Hea tujuga uude nädalasse!






Kommentaarid

Populaarsed postitused